Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Λειτούργησε το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στον Ανήλιο




Την τιμητική είχε  το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στον ανήλιο. Την παραμονή της γιορτής του τελέστηκε εσπερινός και αρτοκλασία , την οποία παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι του χωριού μας.  Οι γείτονες της  εκκλησίας φρόντισαν για τον ευπρεπισμό του καθώς και για το κέρασμα μετά το τέλος του εσπερινού.
Είναι άξιο θαυμασμού το ενδιαφέρον που δείχνουν οι γείτονες  των μικρών εκκλησιών που βρίσκονται  στις γειτονιές του χωριού μας , οι οποίοι φροντίζουν για τον ευπρεπισμό των  όλη τη διάρκεια του έτους με αποκορύφωμα την ημέρα  που το εκκλησάκι έχει την τιμητική του.
Έτσι και φέτος οι γείτονες  της Αγίας Παρασκευής, της Παναγίας ,του Αϊ Γιάννη στο  μεγάλο μαχαλά και των Ταξιαρχών και του Αγίου Νικολάου στο μικρό μαχαλά, έχουν «υιοθετήσει» το εκκλησάκι της γειτονιάς τους το οποίο φροντίζουν.

Υ/Γ  Λίγα λόγια την ιστορία του εξωκλησιού
Υπήρχε  παλιό  ερειπωμένο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη. Με δαπάνη  της Αθηνάς Τάτση , ανεγέρθηκε νέο, στη μνήμη του συζύγου και του γιου της. Οι εργασίες τελείωσαν στις 28/8/1989. Στερείται αγιογραφήσεως και άξιων λόγου εικόνων. Προσφάτως έγινε  αλλαγή  της στέγης του  με εθελοντική εργασία  των γειτόνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: