Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Αγιασμοί και ευχές για καλή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας




Με δύο νέα δεδομένα, τη λειτουργία του ΕΠΑΛ Βροσίνας στο πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στην Τ.Κ. Άνω Λαψίστας, και την έναρξη λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού στην Δ.Κ. Ελεούσας ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Δήμο Ζίτσας.
Το πρωί της Δευτέρας (11/09/2017) πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες τελετές αγιασμού στις σχολικές μονάδες του Δήμου στις οποίες παρέστησαν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Εκπαίδευσης, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.
«Ως Δημοτικό Συμβούλιο πήραμε μια απόφαση για τη μεταφορά του ΕΠΑΛ στην Τ.Κ. Άνω Λαψίστας η οποία σήμερα όπως όλα δείχνουν δικαιώνεται» ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του  ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος  κατά την τελετή του αγιασμού,  καθώς όπως εξήγησε, αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών και ταυτόχρονα η τοπική κοινωνία της Άνω Λαψίστας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το σχολείο. «Οι δικές σας επιτυχίες θα αντανακλούν την εκπαιδευτική προσπάθεια, θα το αναδείξουν και θα το καθιερώσουν» επεσήμανε ακολούθως ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να στηρίξει το ΕΠΑΛ με τους μαθητές που επιθυμούν να μετεγγραφούν στην Ειδικότητα του Τμήματος Πληροφορικής και διαμένουν στο δυτικό τμήμα του λεκανοπεδίου.
«Θα είμαστε όλοι μαζί στην προσπάθεια στήριξης και ενίσχυσης του ΕΠΑΛ. Μπορούμε πάνω του να επενδύσουμε πολλά», υπογράμμισε παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Γαρδίκος και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους.  Από την πλευρά του ο Δ/ντης του ΕΠΑΛ Νίκος Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο που με την ομόφωνη απόφασή τους στήριξαν τη λειτουργία του σχολείου και εξακολουθούν  να το ενισχύουν και δεσμεύτηκε « πως εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εργαστούν με στόχο να αναδειχθεί σε μια από τις καλύτερες σχολικές μονάδες της περιοχής».
Ακολούθως ο Δήμαρχος μετέβη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο  Ελεούσας όπου ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο, να είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους, να αγαπάνε και να προσέχουν τους χώρους των σχολείων τους και ειδικά τη φετινή χρονιά μετά και την εγκατάσταση του εργολάβου για την κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου.
Απευθυνόμενος δε προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος με τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλα τα σχολικά κτίρια να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με τα λιγότερα λειτουργικά προβλήματα.
Από την πλευρά τους οι Δ/ντες των σχολείων κ.κ. Κώστας Πλακαλής  και Νίκος Παππάς εξήραν τις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να καλύψει τις ανάγκες και τα ζητήματα που προκύπτουν, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν απρόσκοπτα. «Τους ευχαριστούμε γιατί στηρίζουν και ενισχύουν το εκπαιδευτικό μας έργο προκειμένου να αποκτήσει το σχολείο τη δική του ταυτότητα και «προσωπικότητα» γιατί αυτό είναι που σήμερα κάνει τη διαφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ/ντης του Γενικού Λυκείου.
Χαιρετισμούς και ευχές για καλή σχολική χρονιά απεύθυναν επίσης η Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Χριστίνα Παπαδημητρίου-Θεμελή, και το μέλος της και Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Αυτοδιοικητική Ενότητα»  Απόστολος Χανδόλιας.     
Ο Δήμαρχος παρευρέθηκε επίσης και αντάλλαξε ευχές για καλή χρονιά με τους εκπαιδευτικούς , τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους στο 2ο Δημοτικό σχολείο και το 1ο Νηπιαγωγείο Ελεούσας.
ΣΤΟΝ ΒΡΕΦΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
Πρεμιέρα τη Δευτέρα (11/09/2017) και για το βρεφικό σταθμό της Κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Ζίτσας που λειτουργεί  για πρώτη χρονιά φέτος. «Ήταν μια δομή που έλειπε από το δήμο και αυτό αποδεικνύεται από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν για τη φιλοξενία βρεφών» ανέφερε ο Δήμαρχος στην τελετή του αγιασμού τονίζοντας ότι «η εν λόγω δομή δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από αντίστοιχες δομές», προαναγγέλλοντας τις προσπάθειες που θα ξεκινήσει ο Δήμος για τη δημιουργία και νέου βρεφικού σταθμού παρά τα «σφιχτά» οικονομικά δεδομένα καθώς οι ενισχύσεις από το Υπουργείο είναι ανύπαρκτες. «Στηρίζουμε τις συγκεκριμένες δομές με χρήματα του Δήμου γιατί πιστεύουμε πως πρέπει να στηρίζουμε τις εργαζόμενες μητέρες στις δύσκολες εποχές που διανύουμε», επεσήμανε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος. Να σημειωθεί πως φέτος στο βρεφικό σταθμό φιλοξενούνται 17 βρέφη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: